Niet lang nadat ik ontdekte dat 1 oogje van Milou uitpuilde ging het mis. Op haar hoofdje ontstond een frommel.
Haar te bolle oogje leek niet meer helemaal dicht te kunnen.

Ik wilde naar een dierenarts met veel ervaring. Ik belde met de konijnenopvang (Snuitje) en vroeg wie hun dierenarts was. Bij de opvang komen immers vaak konijnen binnen die iets mankeren en hulp nodig hebben, dus zij hadden vast een naam voor me.

De dierenarts was een man. Het deed me goed hoe rustig hij luisterde en hoe kalm en zorgzaam hij Milou onderzocht.
Hij wond er geen doekjes om: er zat  mogelijk iets achter haar oog dat de oogbol er uit drukte. Er was nog een optie, en om die te onderzoeken moest ik de volgende dag terug komen.
Als ze pijn krijgt merk je het snel genoeg, zei hij. Dat stelde me gerust; hij had vertrouwen in mij.
Hij voorzag dat het oogje zou gaan uitdrogen zodra het ooglid niet meer dicht kon en dan moest ik een zalfje komen halen. Tot die tijd kon ik met mijn homeopathische druppels vooruit.

De weken die volgenden bestonden uit bezoekjes aan de dierenarts en oogjes druppelen.
Het was een uitkomst dat Milou gewend was dat ik alles wat ik met haar deed benoemde. Haar vertrouwen in mij was groot. Ik benoemde de oogdruppels, het oogje en hoe lang het duurde wat ik deed: Milou: ik moet je oogje doen ik ga je aanraken, je krijgt een drupje….duurt nog, duurt nog, duurt nog…klaar.

Maar het hielp niet, het was pappen en nat houden en opletten of ze pijn kreeg.
Toen werd het erger; ik haalde het zalfje, het oogje werd vies, en wou niet meer dicht. De frommel op haar neus werd groter en haar vacht ging uit elkaar staan. Af en toe knarsetandde ze. Het brak mijn hart

Op een avond was ik bij  een vriendin, ik zou daar blijven slapen maar ik wist ik ineens, morgen moet het.
Ik nam afscheid van mijn vriendin; ik wilde thuis slapen om morgenochtend nog een keer rustig met Milou op de bank te kunnen zitten. Zonder haast en in ons eigen tempo wilde ik met haar haar laatste dag in.

Thuis maakte ik contact met haar, stuurde haar mijn liefde, maar ik kon haar niet verstaan.
De volgende morgen pas weer.

http://www.knaagdierenopvangsnuitje.nl/

http://www.dierenkliniekdallenga.nl/