Onder de naam Konijnen-Nanny schrijft Inge Dijks dierenverhalen. Verhalen over de relatie tussen dieren en mensen.
Aan de hand van mijn belevenissen met konijnen en andere dieren schrijf ik over mijn liefde voor dieren en mensen. Ik schrijf over het leed en het leuke van het leven.
Door mijn grote interesse in het emotionele leven en ziele-leven van mens en dier, zul je in deze verhalen naast konijnen vele andere dieren tegen komen;  huisdieren, hobbydieren en boerderijdieren; ze zijn me allemaal even lief. De relatie tussen mensen en dieren gaat me aan het hart. Ik maak me zoals velen, zorgen over het lot van dieren in de bio-industrie. In mijn verhalen ga ik niet voorbij aan hun lot, maar ik doe dat niet door te choqueren, want dat leidt tot machteloosheid.

Met mijn dierenverhalen wil ik het mededogen met andere schepselen, dat in ieder mens leeft,  voeden met een lach en een traan. Het hart van mensen is groot, en daarin bewaren we verhalen van liefde en hoop.
Ik ben ervan overtuigd dat deze zachte vriendelijke weg, bijdraagt aan verandering. Hoe dat weet ik niet, dat is aan de lezer.
Vanuit mijn achtergrond als communicatie trainer en kinder- en jeugdtherapeut maak ik contact met diepere lagen in een eenvoudig moment. Soms deel ik het, soms zit het verborgen en kun je het niet vinden in de taal maar wel in de onderstroom.
Dat geeft mij zelf veel plezier in het schrijven:  Ik zie de humor en de wijsheid van het leven en heb vaak lol voor tien.

© http://www.vanuitjezelf.org