VanuitjeZelf

PGB-Begeleiding, Advies en Communicatietraining.
Trainer NLP
Praktijk voor Kinder- en Jeugd therapie.
Inge J. Dijks.
Zicht 50
9932 BP Delfzijl
0623024484


Praktijk VanuitjeZelf voldoet aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
registratienummer NFG: 6636


Psych-k logo

Tellington TTouch Coach paarden

Tellington TTouch, fijn voor paarden.

Tellington TTouch is een trainingsmethode voor paarden die geweldloosheid, respect en samenwerking als uitgangspunt heeft. De methode kan een diep transformerende werking hebben voor mens en dier.

Via zachte aanrakingen, het opbouwen van vertrouwen en ‘ervarend leren’ gekoppeld aan positieve gevoelens wordt het leervermogen van het paard ontwikkeld. Het paard wordt uitgenodigd om zelf na te denken en de uitdagingen van het leren zelf op te lossen. Door dat te doen ervaart het paard dat het de ruimte krijgt van de begeleider om zijn eigen manier te vinden; de begeleider zorgt er intussen voor dat het paard successen kan hebben.

De methode bestaat uit verschillende onderdelen: de genoemde lichte aanrakingen, het gebruik van bandages, oefeningen op de grond, zoals op de foto, en oefeningen bij het rijden.
Deze methode is niet alleen heilzaam voor het paard.
De gene die TTouch op de juiste wijze beoefent mét het paard heeft er evenveel voordeel bij.

Tellington TTouch Coach

Fijn om te geven.

Hartcoherentie, mindfullness, lichaamsbewustzijn, empathie en begrip, weten wanneer te volgen en wanneer te leiden, geweldloze communicatie en mededogen worden allemaal aangeraakt in een TTouch sessie.

Een TTouch sessie is samenwerking tussen mens en dier, op basis van wederzijds vertrouwen en op zoek naar verdieping in het vertrouwen; dat laat geen van beide onberoerd.

Ik ben Tellington TTouch Coach voor Paarden en Tellington TTouch Practitioner I.
Als Tellington TTouch Coach begeleid ik individuele paardenliefhebbers en hun paard.
Op aanvraag geef ik Ttouch-Workshops voor eigenaars en verzorgers van paarden.

Ik gebruik elementen van de TTouch methode in mijn therapeutische praktijk. Door deze aanpak wordt  op een diep niveau ervaren om te mogen ontwikkelen in je eigen tempo, en naar je eigen behoeftes.  Want wat het paard krijgt van jou, geef je immers ook aan jezelf. En het zelf ervaren én mogen geven aan het paard, maakt dat de cliënt niet alleen ontvangt, maar ook geeft.

Tellington TTouch Coach paarden