VanuitjeZelf

PGB-Begeleiding, Advies en Communicatietraining.
Trainer NLP
Praktijk voor Kinder- en Jeugd therapie.
Inge J. Dijks.
Zicht 50
9932 BP Delfzijl
0623024484


Praktijk VanuitjeZelf voldoet aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
registratienummer NFG: 6636


Psych-k logo

NLP en PSYCH-K

Los je stress op!

NLP,  PSYCH-K en de Live The Connection zijn methodieken die ik benut in mijn praktijk. Het zijn allemaal methodes om je eigen ware kracht te ont-dekken. NLP geeft inzicht in wat er in je innerlijk gebeurt. PSYCH- K en de Live the Connection werken snel en via gestandaardiseerde oefeningen. Met deze methodes kun je stress oplossen en overtuigingen die je dwars zitten gemakkelijk veranderen.

Het werkt voor alle leeftijden. Je gaat gemakkelijker leven en je doelen makkelijker halen. Dingen waar je last van had lossen zomaar op. Je merkt het effect als je ineens iets doet waarvan je dacht dat je het niet kon. Of als je vrolijk blijft in een situatie waarin je vroeger gestrest raakte.

Kinderen beleven de veranderingen vaak als iets magisch, omdat het rationele weten voor hen er nog niet toe doet.

Overtuigingen zijn gedachten die we hebben over wie we zijn, wat we kunnen, wat hoort en wat niet.
Ze besturen ons gedrag, ook als je je niet bewust bent van je overtuiging.
De eerste 6 jaar van ons leven nemen wij ze over van onze ouders en onze omgeving. Later maken we ze zelf: we trekken conclusies over wat er gebeurt in ons leven, conclusies die ‘altijd’ gelden, terwijl de gebeurtenis misschien maar eenmalig, maar wel indrukwekkend was.
Door onze kinderlijke kijk op de wereld trekken we vaak conclusies die niet kloppen: heel bekend is: papa en mamma maken ruzie omdat ik stout ben…

Overtuigingen bepalen wat we doen en laten. Een kind wint vaak kleine raadspelletjes en een teleurgesteld zusje moppert: zij wint ook altijd!  Deze overtuiging maakt dat de een niet meer en de ander juist gráág meedoet aan raadspelletjes.

Overtuigingen veranderen geeft een verrassend effect: ineens doe je de dingen met minder moeite, maakt je minder druk, en ergert je niet meer zo aan dingen.

 

PSYCH-KPsych-k logo

 

Over overtuigingen en PSYCH-K

 

 

 

Live the Connection

Deze methode combineert delen van o.a.  NLP, Braingym, Kynesiologie (spiertesten) Ho’oponopono en Hartcoherentie, zodat de veranderingen die je aanbrengt in lichaam, geest, emoties en ziel doordringen.

De methode gaat uit van het wereldbeeld dat liefde de bestemming en de oorsprong van de mensen is.
Onderdeel van deze methode is het ABC van ontstressen. Je kunt dit leren op de website. Volg de link hier onder.

http://www.ontstressen.nu

 

Neuro Linguistisch Programmeren  (NLP)

NLP geeft inzicht in de manier waarop mensen leren en zichzelf kunnen veranderen, het wordt gebruikt  om je prettiger te voelen en beter te functioneren. De methode wordt onder andere gebruikt voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.

Wanneer je het inzicht in eigen functioneren en in dat van anderen wilt vergroten is NLP een fijne methode..

Workshop NLP en ASS.

Voor ouders van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis ( ASS ).
Autisme laat je kind “anders” denken, doen en voelen. In deze workshop van 5 avonden ontdek je hoe het autisme inwerkt op jouw unieke kind.  Je leert hoe je je manier van doen meer kunt aanpassen aan je kind, zonder je helemaal weg te cijferen.  Je ontdekt hoe je je kind beter kunt bereiken.

In de workshop leer je o.a.

  • welke woorden makkelijker zijn voor je kind om te begrijpen.
  • waar je op kunt letten om op tijd te merken dat je kind overprikkeld raakt.
  • hoe je jezelf kunt helpen om uit de buurt van gedachten te blijven die je boos maken.

Je kunt de workshop aanvragen als je minimaal 6 deelnemers hebt. Voor meer informatie; neem telefonisch contact op; 06 23024484 of vul het contactformulier in elders op de site