VanuitjeZelf

PGB-Begeleiding, Advies en Communicatietraining.
Trainer NLP
Praktijk voor Kinder- en Jeugd therapie.
Inge J. Dijks.
Zicht 50
9932 BP Delfzijl
0623024484


Praktijk VanuitjeZelf voldoet aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
registratienummer NFG: 6636


Psych-k logo

Kinderen met autisme op een sportvereniging?

Kinderen en jongeren met een diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) willen net zo graag sporten als iedereen. Ook zij hebben talenten om te voetballen, turnen, tennissen, dansen enzovoort. Maar soms is het toch lastig om lid te zijn -en blijven- van een sportvereniging.
Dat komt onder meer omdat de trainingen in de reguliere groepen niet goed past bij de manier van informatie-verwerken van deze kinderen.
Soms begrijpen ze niet wat de bedoeling is in het spel. Overzicht houden in een wedstrijd kan lastiger zijn, vooral als je focust op de bal en winnen… want ze kunnen net zo fanatiek zijn als ieder ander.

In Leek hebben een aantal ouders daarom (samen met een voetbalvereniging)  een stichting opgericht, zodat deze kinderen ook de gelegenheid hebben zich uit te leven in hun favoriete sport: Stichting Autisport Leek http://www.autisportleek.nl De stichting heeft een jaar na de officiële oprichting al de stimuleringsprijs Autisme 2016 gewonnen. Dat is nog eens veelbetekenend. Er zijn inmiddels 4 kinderen uit de Autisport groep uitgestroomd naar een gewone sportvereniging. Ook dan blijft de Stichting betrokken: trainers kunnen ondersteuning krijgen bij het inspelen op de specifieke begeleidingsbehoeftes van de kinderen.

Zouden er in Delfzijl en Appingedam ook kinderen en jongeren zijn die graag in een speciale sportclub willen.
Laat maar weten!
Wanneer er genoeg kinderen interesse hebben kunnen we samen proberen in Delfzijl /Appingedam ook zoiets te realiseren. Geef je interesse aan via telefoon of email.

 

 

Commentaar is gesloten