VanuitjeZelf

PGB-Begeleiding, Advies en Communicatietraining.
Trainer NLP
Praktijk voor Kinder- en Jeugd therapie.
Inge J. Dijks.
Zicht 50
9932 BP Delfzijl
0623024484


Praktijk VanuitjeZelf voldoet aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
registratienummer NFG: 6636


Psych-k logo

Kinderen met autisme op een sportvereniging?

Kinderen en jongeren met een diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) willen net zo graag sporten als iedereen. Ook zij hebben talenten om te voetballen, turnen, tennissen, dansen enzovoort. Maar soms is het toch lastig om lid te zijn -en blijven- van een sportvereniging.
Dat komt onder meer omdat de trainingen in de reguliere groepen niet goed past bij de manier van informatie-verwerken van deze kinderen.
Soms begrijpen ze niet wat de bedoeling is in het spel. Overzicht houden in een wedstrijd kan lastiger zijn, vooral als je focust op de bal en winnen… want ze kunnen net zo fanatiek zijn als ieder ander.

In Leek hebben een aantal ouders daarom (samen met een voetbalvereniging)  een stichting opgericht, zodat deze kinderen ook de gelegenheid hebben zich uit te leven in hun favoriete sport: Stichting Autisport Leek http://www.autisportleek.nl De stichting heeft een jaar na de officiële oprichting al de stimuleringsprijs Autisme 2016 gewonnen. Dat is nog eens veelbetekenend. Er zijn inmiddels 4 kinderen uit de Autisport groep uitgestroomd naar een gewone sportvereniging. Ook dan blijft de Stichting betrokken: trainers kunnen ondersteuning krijgen bij het inspelen op de specifieke begeleidingsbehoeftes van de kinderen.

Zouden er in Delfzijl en Appingedam ook kinderen en jongeren zijn die graag in een speciale sportclub willen.
Laat maar weten!
Wanneer er genoeg kinderen interesse hebben kunnen we samen proberen in Delfzijl /Appingedam ook zoiets te realiseren. Geef je interesse aan via telefoon of email.

 

 

Training Autisme en Paardencoaching

In de 3 kennismakingsworkshops “Paarden en Autisme” die ik in het najaar van 2016 heb gegeven bij Corine Vogelaar’s bedrijf Werken met Paarden in Ruinen, werd het duidelijk dat er vraag is naar méér over dit onderwerp.

 

TRAINING  ‘AUTISME EN PAARDENCOACHING’

cursus Autisme en Paardencoaching

Ben jij paardencoach die (wil gaan) werken met mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)?

En zou je graag

  • Autistisch gedrag willen leren herkennen?
  • Op professioneel niveau inzicht hebben in autistisch denken?
  • Beter willen aansluiten bij de wereld van cliënten?
  • Inspirerende interventies kennen die je kunt inzetten voor ouders van cliënten?
  • 3 super praktische oefeningen met paarden leren die de ontwikkeling van je cliënten ondersteunen en uitdagen?

Kortom, wil jij beschikken over meer tools voor het werken met cliënten met een ASS?

Dan is de training  “AUTISME EN PAARDENCOACHING” precies wat je zoekt.

Ontwikkel een andere kijk op je werk.
Als paardencoach help je mensen bij een bepaald stuk van hun persoonlijke of professionele ontwikkeling. Je doet dat vanuit een van te voren in overleg met je cliënt vastgesteld doel; zo werk je aan zelfbewustzijn en zelfsturing.

Werken met cliënten met een vraagstuk op het gebied van ASS gaat nét even anders.  Als coach merk je dan dat er wel eens wat hapert. Werken met mensen met een ASS vraagt dan ook om een andere kijk op je werk!

  • Het vraagt om een meer divers aanbod van activiteiten om met je cliënt en je coachpaard te doen.
  • Het vraagt om aandacht voor het systeem van de jongere cliënten: ouderbegeleiding.
  • Het vraagt om kennis over Autisme Spectrum Stoornissen waarmee je je handelen kunt evalueren
  • Het vraagt om flexibiliteit én structuur tegelijkertijd in je eigen handelen.

In de training “Autisme en paardencoaching” wordt aandacht besteed aan het leren herkennen én kunnen plaatsen van autistisch gedrag. Daarmee wordt het begrip en inzicht vergroot en kun je je eigen handelen effectief aanpassen aan je cliënt en aan de gestelde doelen.

Er worden interventies aangeleerd uit o.a. NLP en Transactionele Analyse die in te zetten zijn in de paardenbak.  Er wordt aandacht besteed aan ouderbegeleiding en aan de dynamiek in het gezin van een cliënt met een ASS .

Wanneer?
Van vrijdagavond 20 januari (19.30-21.10 uur uur) tot en met zondag 22 januari  aanstaande. Aanvang zaterdag en zondag om 9.30 uur en afsluiting beide dagen om 16.30 uur.

Waar?
Accommodatie van Werken met Paarden: Hees 38, 7963 PB Ruinen

Investering?
Naast de investering in tijd bedraagt het cursusgeld € 375,00 excl. BTW.

Inschrijven?
Dit onderwerp vraagt intensief werken. Vandaar dat we uitgaan van maximaal  8 personen. Inschrijven kan via het mailadres van Corine: corine@werkenmetpaarden.nl. Wacht niet te lang, want het zou jammer zijn om deze praktische kennis mis te lopen.
Deze leerzame en sterk op de praktijk gerichte cursus wordt door Inge Dijks in samenwerking met Corine Vogelaar verzorgd.

Inge Dijks is NLP trainer gespecialiseerd in Autisme,  Ambulant (PGB)  begeleider, Kinder- en Jeugd therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van ASS.

Corine Vogelaar is eigenaar van Werken met Paarden en Stable Leadership. Zij leidt paardencoaches op en biedt paardencoaching aan voor organisaties en bedrijven. Zij werkt o.a. vanuit de Transactionele Analyse.

https://www.facebook.com/vanuitjeZelf/

 

 

 

 

Nieuw blog met nieuwtjes en verhalen

blogIn dit nieuwe blog vertel ik je graag alles over nieuwe gebeurtenissen en workshops,

hier vertel ik verhalen en leuke nieuwtjes