VanuitjeZelf

PGB-Begeleiding, Advies en Communicatietraining.
Trainer NLP
Praktijk voor Kinder- en Jeugd therapie.
Inge J. Dijks.
Zicht 50
9932 BP Delfzijl
0623024484

geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
registratienummer NFG: 58082116636


Psych-k logo

NLP en PSYCH-K

NLP en PSYCH-K, voor elk wat wils.

NLP en PSYCH-K zijn methodieken die ik benut in mijn praktijk. Voor kinderen, jongeren en volwassenen zijn deze 2 methodes goed in te zetten.  Volwassen cliënten  kunnen meer inzicht krijgen in de dynamiek in hun relaties en tevens kunnen ze dat wat hen tegen houdt om gewenste doelen te bereiken- op lossen. Belemmerende overtuigingen kunnen snel gevonden en getransformeerd worden. Mijn cliënten zetten zichzelf zo weer in hun kracht. De kracht van NLP en PSYCH-K hangt samen met het veranderen van overtuigingen.
Ook bij kinderen werkt dit zo, al beleven zij de veranderingen vaak als iets magisch, omdat inzicht voor hen er nog niet toe doet.

Overtuigingen zijn gedachten die we hebben over wie we zijn, wat we (niet) kunnen, wat hoort en wat niet. Deze gedachten kunnen ons helpen maar ook tegenwerken. Op zichzelf fijne helpende overtuigingen kunnen met elkaar botsen, waardoor je geen kant meer op kunt in je gedrag. Hoe dat kan gaan zie je hieronder in een vereenvoudigd voorbeeld.

Een voorbeeld van botsende overtuigingen:

Al een poosje denkt Chantal er over om vegetariër te worden. In de fase van besluitvorming evalueert ze haar  overtuigingen rondom vlees eten. “Vlees smaakt lekker” wordt minder belangrijk, “dierenleed is niet te goed te praten” stijgt in belangrijkheid. Op een dag neemt ziet ze een documentaire (“What the Health”) en besluit: vandaag is de dag dat ik veganist wordt.
Wanneer ze haar koelkast inspecteert en ze de zuivelproducten ziet gaan andere overtuigingen zich roeren. “Voedsel weggooien is zonde” en “biologische kaas is okay”.
Ze komt er eventjes niet uit en dat maakt dat ze het veganisme nog een poos uit stelt.
Zie hier hoe overtuigingen gedrag beperken, en bewuste keuzes kunnen tegenwerken.

Stress

Beperkende overtuigingen komen aan het licht door een een gevoel van stress. Ook vage gevoelens van irritatie of ongemak, zijn stress-signalen.
Van sommige overtuigingen ben je je bewust en je weet nog van wie je ze hebt aangenomen. Anderen zitten in je onbewuste geest. Op een plek waar geen woorden zijn. Ze zijn gevormd toen je nog heel jong was, en je brein nog geen taal tot zijn beschikking had.

Wanneer je het gevoel hebt dat je het leven niet optimaal leeft, of te weinig voor jezelf opkomt, teveel ruzie maakt,  of wanneer je het idee hebt dat je jezelf in de weg zit… dan ben je op het spoor van overtuigingen die buiten je bewuste geest opgeslagen zijn.
Met behulp van NLP en PSYCH-K kun je overtuigingen veranderen.

PSYCH-KPsych-k logo

Met PSYCH -K kun je (on)bewuste overtuigingen opsporen en oplossen.
Niks geen gedoe met weken broeden op een idee, en proberen het anders te gaan zien, maar een korte route die direct verlichting van de stress brengt en nog leuk is ook.

Deze methode is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Over overtuigingen en PSYCH-K

 

Neuro Linguistisch Programmeren  (NLP)

NLP geeft inzicht in de manier waarop mensen leren en zichzelf kunnen veranderen om zich prettiger te voelen en beter te functioneren. De methode wordt  onder andere gebruikt voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.
Naast individuele begeleiding met NLP geef ik workshops en cursussen waarbij NLP de rode draad is.

Wanneer je het inzicht in eigen functioneren en in dat van anderen wilt vergroten is NLP een fijne methode..

NLP en ASS, een workshop voor ouders.

Voor ouders van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis ( ASS ).
Autisme laat je kind “anders” denken, doen en voelen. In deze workshop van 5 avonden ontdek je hoe het autisme inwerkt op jouw unieke kind.  Je leert hoe je je manier van doen meer kunt aanpassen aan je kind, zonder je helemaal weg te cijferen.  Je krijgt tools in handen om je kind beter te laten begrijpen wat je bedoelt.

In de workshop leer je o.a.

  • welke woorden makkelijker zijn voor je kind om te begrijpen.
  • waar je op kunt letten om op tijd te merken dat je kind overprikkeld raakt.
  • hoe je jezelf kunt helpen om uit de buurt van gedachten te blijven die je boos maken.

Voor meer informatie; neem telefonisch contact op; 06 23024484 of vul het contactformulier in elders op de site